Pohodništvo, tek...

BRAJNIKOV MEMORIAL

Tudi letos je Slovenska policija v sodelovanju z vojsko, lokalno skupnostjo in ostalimi (GRS, gasilci, MP…) organizirala in speljala do konca XXII. pohod »RAZUMA, VOLJE IN MOČI«, imenovani »BRAJNIKOV MEMORIAL«.

Že vrsto let se tekmovanja udeležuje tudi ekipa PP Kamnik, tokrat v sestavi mešančka in sicer Cojza, mačo di banda – vodja ekipe, Vesna in Tina – borke brez usmeljenja in… ter Branč (omenjeni so nadimki, podatki na spletni strani www.policija.si ali na tel. štev. 1187 – vedno dosegljivi).

Tekma kot tekma, pa vendarle smo si na koncu priznali, da čutimo noge, tako kolena, gležnje, pa še »kej« bi se dalo našteti… Brez jamranja, šli smo na »škrge«, srečno prileteli na cilj v Ribnem. Na cilju smo pred hladnim tušem sestavili še Kalašnika…

Na kratko o lahki trasi; začne se s plavanjem v mali Zaki, 800 m do velike Zake. Pol na kalu, čez Lesce do Begunj, okoli 25km. Nato postanemo gorski škratje na Dobrčo - Prelaz – Roblek – begunje pri vojašnici. Pol spet na kalu do Pokluke – vojašnica okoli 25 km. Pri vojašnici smo odpokali vsak pet metkov,…ZASLUŽEN POČITEK…

Drug dan do Blejske koče, pol škratje do Bohinjskega jezera – Kramar, mal poveslat Bohinjsko jezero… Spet kolo do Ribnega mostu čez Savo, okoli 30 km, prebrodit Savo, šprint do Ribnega, sestav Kalašnika in KONEC.…Ja seveda slikanje za sponzorje….. g. Milan Kučan kot vedno meneken,

JA TRETJI SMO BLI SM SKORAJ POZABU….

No pa smo spet v cilju. Zahvala v imenu celotne ekipe ŠD Policist Kamnik za finančno pomoč, istočasno predsedniku ŠD. g. Dragu Kolarju (spet mankal v cilju – neupravičeno – RUMEN KARTON, logistični službi PU Ljubljana, komandirju PP Kamnik g. Sebastjanu Juhantu za prilagodljiv urnik službe in vadbe tekmovalcev, potrpežljivost mojih šefov v Ljubljani…Brez pohval ne gre, graje sem pozabil.

Tudi letos nas je spremljala dobra volja, brez katere se Brajnika pač ne da premagati, verjamte mi na besedo…

Pa še to, za dobro voljo in dobro organizacijo samega tekmovanja iskreno hvala vodji tekmovanja Robertu Mencinu v pomoči Dušana Žnidaršiča, neustavljivim sodnikom Janku…, pa še zvestim obiskovalcem in navijačem.

V imenu celotne ekipe PP Kamnik – XXII. Brajnikov memorial – »HVALA«-

PS – dogovor ekipe drugo leto boljše bo.

Športni pozdrav !!! Branč

 

 

Brajnikov memorial 2014

Tudi letos je Slovenska policija v sodelovanju z vojsko, lokalno skupnostjo in ostalimi (GRS, gasilci, MP…) organizirala in speljala do konca XXI. pohod »RAZUMA, VOLJE IN MOČI«, imenovani »BRAJNIKOV MEMORIAL«.

Več ...

 

Grintovec 2014

Tudi letos sem se odločil in šel odteč lahek tek na Grintovec, zastopal sem barve ŠD Policist Kamnik. Nekaj statističnih podatkov:

Ekstremni gorski tek na Grintovec je uvrščen v Pokal Slovenije v gorskih tekih v sodelovanju z AZS, Združenjem za gorske teke. Zahtevnost in težavnost proge: Grintovec – 2558 m, višinska razlika 1957 m, dolžina proge 9,6 km. No pa smo pri rezultatu; 2.34,30......Ostalo povem na štiri oči (zahvala Matjažu, Rudiju, Jelki, direktorju Marjanu (CMDM d.o.o.) s svojo ekipo, vsi člani ŠD Policist Kamnik - oni že vedo ZAKAJ)

 

Športni pozdrav Branc

 

Tek trojk - udeležba ekipe ŠD Policist

11.5.2013 smo se člani ŠD Policist Kamnik udeležili teka »trojk« okoli Ljubljane.

Zaradi mladosti smo se Rudi Sedmak – turbo, Jelka Ravnikar – mladostnica in moja malenkost Brane Lavrič – Branc udeležili teka na 12.500 metrov in ga premagali v času 1 ure 13 minut in 9 sekund… na rezultat ni kaj dodati…

Več ...

 

GRINTOVEC

GRINTOVEC 2012

V nedeljo, 27. 7. 2012 sem se udeležil ekstremnega gorskega teka na Grintovec (2558), katerega že vrsto let organizira KGT Papež.

Tekma je bila v lepem vremenu oz. t'ko bom reku, do Sedla je bilo za popi... soparno, pol pa je bilo dobro za lavfat. Ja ni kva dodat, prelavfat je treba skoraj 10 km čistega klanca. Moram priznat, da me je rahla poškodba na Brajniku zmotila pri zadnjem mesecu priprav, tko da sm lavfu 2.36, 32, tko da sm na dano situacijo bil malo razočaran malo pa…..

Drugo leto bo bolje, en let bom namreč mlajši, pa bolj pameten…..

Več ...

 
Več člankov...