Kolesarstvo

8. kolesarski izlet v Ankaran - v spomin Tomažu

Uspešno prikolesarili v Ankaran tudi letos, osmič zapored - tokrat M'žiju v spomin!

12 članov, predvsem pa prijateljev, se nas je letos podalo na že znano nam kolesarsko pot iz Kamnika v Ankaran. Tokrat brez Tomaža Kladnika - M'žija, ki nas je nepričakovano zapustil  v lanskem letu. In prav spominu nanj smo posvetili ta dan, tako pri naporih med kolesarjenjem, predvsem pa, sprva z minuto molka, nato pa še z besedo ali dvema o njem ter seveda v nadaljevanju z druženjem in obujanjem spominov...

Seveda se moramo tudi letos zahvaliti našim neumornim pomagačem: spremljevalcema Janezu in Klemenu za dober servis na poti, kot tudi Dragu in vsem ostalim pomagačem za sprejem na cilju. Posebna zahvala pa velja vsem, ki nam s svojimi vložki pomagate, da izlet speljemo: Avtoprevozništvu Pirc Uroš s.p., in Kladnik Miranu za opravljene prevoze.  Nadalje je vsa leta z nami Borutovo podjetje Pangeršič car d.o.o., ki poskrbi za piknik prostor ter seveda Avtoličarstvo Papež Dušan s.p..

Vsem še 1x iskrena hvala, vsem kolesarjem čestitke za opravljeno pot in nasvidenje na naslednji kolesarski turi! Na povezavah pa še nekaj spominskih fotografij in kratki filmček.

 

Igor

 

Kolesarski izlet ALPE 2019

V torek, 24. 9. 2019, smo se člani ŠD Policist drugo leto zapored podali na kolesarski izlet, ki je skoraj v celoti potekal po trasi maratona Alpe. Zjutraj smo štartali iz Kamnika ter se pred prvim resnim vzponom spopadli z manjšo težavico ("gumidefekt"), nato pa naskočili prvi prelaz - Jezersko (1218 nmv). Sledil je spust po krasni panoramski cesti v Avstrijo, nato pa drugi vzpon, na 1338 m visoko Pavličevo sedlo. Po prečkanju meje smo se ustavili na okrepčilo v odlični domači gostilni, nato pa je sledil daljši spust do Solčave in naprej do Luč. Pri Podvolovljeku se prične najresnejši preizkus, vzpon na 1029 m visok, z izredno strmim klancem, Kranjski Rak, kjer je sledil obvezni postanek za zadnje okrepčillo, nato pa le še spust do Kamnika in zaključek pri okoli 130 prevoženih km in okoli 2.000 m "višincev".

Zaradi velikega števila udeležencev smo se odločili, da jih razvrstimo v tri kategorije, zmagovalci pa so:

Kategorija el. kolesa serijska: Dušan P.

Kategorija el. kolesa predelana: Matjaž R.

Kategorija gorska kolesa: Igor R.

Pot smo zmogli vsi - nekateri hitreje, drugi malo počasneje, vsi pa zdravi in veseli ter zadovoljni, da smo preživeli dan v dobri družbi in lepi naravi, na koncu tudi malo utrujeni pa skenili, da izlet vsekakor ponovimo tudi drugo leto.

ŠD POLICIST

 

Kolesarski izlet Ankaran 2019

Sedmič zapovrstjo uspešno prikolesarili v Ankaran!

4. 6. 2019 je bil krasen poletni torek. Tokrat se nas je na pot podalo 17 zagretih kolesarjev, članov ŠD Policist ter zaposlenih na PP Kamnik. Po lanski dobri izkušnji smo se tudi letos nekoliko izognili centru Ljubljane: štart smo prestavili na Podboršt, nato pa nadaljevali skozi naselja Komenda-Vodice-Šmartno-Vižmarje-Stranska vas-Dobrova-Brezovica. Naprej je pot potekala po isti trasi kot prejšnja leta (stara cesta proti morju) s postanki po "težjih" delih: vrhniški klanec, kačje ride, Senožeče in Kozina. Nekaj pred 13.00 smo vsi uspešno, celi in zdravi, prispeli na naš standardni piknik prostor v Ankaranu.

Kot vsako leto se tudi letos zahvaljujemo našim neumornim pomagačem: spremljevalcema Marjanu in Urošu, ter "piknik plac majstrom", ki so bili letos v nekoliko spremenjeni postavi: Taco, Borut, Simon, Cene, Nejc in Primož. Posebna zahvala pa velja vsem, ki nam s svojimi vložki pomagate, da izlet speljemo: Avtoprevozništvu Pirc Uroš s.p., Pestotnik Miranu s.p. ter Kladnik Miranu in Tomažu za opravljene prevoze.  Nadalje je vsa leta z nami Borutovo podjetje Pangeršič car d.o.o., ki poskrbi za piknik prostor ter seveda Avtoličarstvo Papež Dušan s.p.. Hvala tudi Emilu Lebnu - Eurotrend d.o.o. za prekrasne spominske majice.

Vsem še 1x iskrena hvala, vsem kolesarjem čestitke za opravljeno pot in nasvidenje na naslednji kolesarski turi! Skupinsko fotko vseh udeležencev pa si lahko ogledate tukaj.

 

Igor

 

Kolesarski izlet "ALPE"

V petek, 14.9.2018, smo se odpravili na kolesarski izlet po trasi maratona Alpe. V osnovi se sicer ta maraton prične in konča v Kamniku, mi pa smo si za svoj štart izbrali prostor TK Komenda v Podborštu. Z nekaj malega zamude smo okoli 7.45 štartali in se odpravili do Preddvora in od tam naprej proti prvemu "gorskemu cilju" na Zg. Jezerskem (1.218 nmv), kjer smo si privoščili krajši postanek. Po prečkanju meje in spustu smo drugič malo resneje zagrizli v klanec ter se spopadli s strmo cesto proti Pavličevemu sedlu (1.338 nmv), kjer smo si po prečkanju meje privoščili odlično malico v domači gostilni. Sledil je kar dolg spust proti Solčavi in naprej do Luč, kjer smo zapustili "standardno" traso maratone Alpe in zavili na cesto proti Podvolovljeku in naprej v najresnejšo preizkušnjo tega dne - vzpon na Kranjski Rak (1029 nmv), ki je, mimogrede, še za dobrih 100 višinskih metrov višji od Črnivca (902). Seveda je na Kr. Raku sledil obvezni postanek za zadnje okrepčilo, nato pa le še spust v dolino in zaključek.

Pot smo zmogli vsi - nekateri hitreje, drugi malo počasneje, vsi pa zdravi in veseli ter zadovoljni, da smo preživeli dan v dobri družbi in lepi naravi, na koncu tudi malo utrujeni pa skenili, da izlet vsekakor ponovimo tudi drugo leto.

Nekaj utrinkov s poti si lahko ogledate tule.

Igor R.

 

Kolesarski izlet Ankaran 2018

V sredo, 6.6.2018 smo se ob 5.00 tokrat že šestič zapovrstjo odpravili na kolesarski izlet. Letos smo se odločili za nekoliko spremenjeno traso in sicer smo sam štart prestavili na Podboršt, nato pa z razlogom izogniti se Ljubljani, nadaljevali pot na relaciji Komenda-Vodice-Šmartno-Vižmarje-Stranska vas-Dobrova-Brezovica. Nadalje je pot potekala po isti trasi kot prejšnja leta (stara cesta proti morju) s postanki po "težjih" delih: vrhniški klanec, kačje ride, Senožeče in Kozina. Ker se je nekaj kolesarjev odločilo, da je 135 km do morja premalo, so naredili še "krog poznavanja domovine" in "spotoma" zavili še na krožno vožnjo med Divačo in Kozino. Kakorkoli, okoli 13.00 smo vsi uspešno, celi in zdravi, prispeli na naš standardni piknik prostor v Ankaranu.

Kot vsako leto se tudi letos zahvaljujemo našim neumornim pomagačem: spremljevalcema Janezu in Klemenu, peku in ostalim pomagačem: Taco, Drago, Borut, Sašo in Simon. Posebna zahvala pa velja vsem, ki nam s svojimi vložki pomagate, da izlet speljemo: že vsa leta je z nami podjetje Kregar Marjana, CMDM d.o.o., ki nam omogoča brezplačno spremstvo in servis na poti proti morju ter varno dostavo koles nazaj domov, za kar se mu posebej zahvaljujemo. Zahvala tudi Avtoprevozništvu Pirc Uroš s.p. in Avtobusnim prevozom Matjaž Florjančič s.p..  Nadalje je vsa leta z nami Borutovo podjetje Pangeršič car d.o.o., ki poskrbi za piknik prostor ter seveda Avtoličarstvo Papež Dušan s.p. in Hram Gorjan - Tomaž Hrovat s.p. Letos se zahvaljujemo za prispevek tudi Urbanu Bergantu - Elektrina d.o.o. in Emilu Lebnu - Eurotrend d.o.o. ter Kos Boštjanu s.p. - Tlaki Kos.

Vsem še 1x iskrena hvala, vsem kolesarjem čestitke za opravljeno pot in nasvidenje na naslednji kolesarski turi! Nekaj utrinkov s poti pa si lahko ogledate tukaj.

 

Igor

 
Več člankov...