Kolesarstvo

11. kolesarski izlet v Ankaran

 

V četrtek, 15. 6. 2023, smo se člani ŠD Policist že enajsto leto zapored podali na kolesarski "izlet" v Ankaran.

Tudi tokrat se nam je pridružilo še nekaj prijateljev in tako se nas je kar 32 "skobacalo" na kolesa; nekaj po peti uri zjutraj smo štartali iz Komende ter se v rahlo oblačnem in ne prehladnem vremenu podali na malo manj kot 140 km dolg pot, ki nas je vodila najprej do Ljubljane in nato po ustaljeni poti po stari cesti dalje proti morju. S pomočjo spremljevalne "all in one" ekipe smo uspešno premagali vse klance in »ovire« ter se po nekaj postankih okoli 13. ure uspešno in brez nezgod pripeljali na cilj v Ankaranu.

Ponovno so nam za lažjo organizacijo priskočili na pomoč naši sedaj že zvesti sponzorji: Avtoličarstvo Papež, Tlaki Kos, CMDM d.o.o. in Market Ančka - Pirc s.p., za kar se jim iskreno zahvaljujemo.

Letos še posebna zahvala podjetju IV založba d.o.o., ki nam je omogočila, da smo se opremili z enotnimi dresi.

Na poti nas že vsa leta spremljala Janez, ki poskrbi za oskrbo s "sladkorčki in elektroliti" ter seveda ovekoveči naš podvig. Iskrena zahvala Borutu za organizacijo prostora ob morju, kjer smo se lahko spočili in okrepčali ter Dragu z ekipo, ki je napolnila naše želodčke.

Na spodnji povezavi si lahko ogledate nekaj utrinkov s poti, vsem skupaj pa iskrene čestitke za prevožene kilometre in nasvidenje na naslednjih podvigih.

https://www.dropbox.com/scl/fo/s8f41c01pi43u2hc4xhtn/h?dl=0&rlkey=6xjdg9osydi24ewedtv22a9ja

 

 

Lep pozdrav, Igor.

 

 

10. kolesarski izlet v Ankaran - Tomažu v spomin

Člani ŠD Policist smo se skupaj s še nekaj sodelavci PP Kamnik in prijatelji v petek, 10. 6. 2022 že deseto leto zapored udeležili kolesarskega izleta iz Komende v Ankaran.

Ob peti uri zjutraj nas je pričakalo oblačno, a ne prehladno vreme in polni energije smo se podali na nekaj manj kot 140 km dolgo pot. Znova smo prekolesarili vse dolge ravnine in nekaj (pre)strmih klancev ter se po par kratkih pavzah malo po dvanajsti pripeljali na cilj ob sami obali v Ankaranu. Tudi to pot smo posvetili našemu prijatelju Tomažu Kladniku M'žiju, ki ga žal že tretje leto ni več med nami.

Ponovno so nam za lažjo organizacijo priskočili na pomoč naši sedaj že zvesti sponzorji: Avtoličarstvo Papež, Prenočišča Kralj, Tlaki Kos in Market Ančka - Pirc s.p., za kar se jim iskreno zahvaljujemo. Na poti sta nas budno spremljala Janez in Klemen, ki sta poskrbela za oskrbo s "sladkorčki in elektroliti" ter seveda ovekovečila naš podvig. Seveda iskrena zahvala Borutu za organizacijo prostora ob morju, kjer smo se lahko spočili in okrepčali ter Dragu z ekipo, ki je napolnila naše želodčke.

Na spodnji povezavi si lahko ogledate nekaj utrinkov s poti, vsem skupaj pa iskrene čestitke za prevožene kilometre in nasvidenje na naslednjih podvigih.

Lep pozdrav, Igor.

 

Fotogalerija:https://www.dropbox.com/sh/p36r848lssduh9f/AAAVOIGT--ecWMY3NaU1CPIka?dl=0

 

 

9. kolesarski izlet - Ankaran 2021 - v spomin Tomažu

Tudi v letu 2021 uspešno izvedli kolesarski izlet v Ankaran!

V torek, 15. 6. 2021 v jutranjih urah smo se zbrali pri TK Komenda in (še) polni energije in dobre volje štartali v smeri morja. Tudi tokrat nas je pričakalo prekrasno in ne-prevroče vreme, sonce pa nas je pospremilo do cilja v Ankaranu, kamor smo prispeli malo pred 13. uro. Ves čas smo bili deležni podpore s strani spremljevalne ekipe, na cilju pa nas je že pričakala "piknik" ekipa z vsem potrebnim za okrepčilo.

Seveda smo se na cilju najprej spomnili našega prijatelja Tomaža Kladnika "M'žija", saj mineva drugo leto, odkar ga ni več med nami, nato pa nadaljevali s prijetnim druženjem na prekrasni lokaciji tik ob morju.

Ponovno se moramo zahvaliti vsem prijateljem in podpornikom, ki nam pomagajo izvesti lep izlet: tokrat nam je izdatno na pomoč priskočil Boštjan (Tlaki Kos), kakor vsako leto pa seveda tudi Dušan (Avtoličarstvo Papež), Borut (Pangeršič car d.o.o.), Nejc (Prenočišča Kralj), zahvala pa seveda tudi Primožu (Avtoprevozništvo Pirc) za prevoz in vsem, ki so nas spremljali na poti (Klemen in Janez) in pomagali na cilju: Drago z ekipo.

Na povezavi pa si lahko ogledate še nekaj utrinkov s poti:

https://www.dropbox.com/sh/w99xtafjjt1od61/AACVuAxcfXeXVWnhqLcKSoSSa?dl=0

 

Nasvidenje na prihodnjih kolesarskih izzivih!

 

Igor

 

8. kolesarski izlet v Ankaran - v spomin Tomažu

Uspešno prikolesarili v Ankaran tudi letos, osmič zapored - tokrat M'žiju v spomin!

12 članov, predvsem pa prijateljev, se nas je letos podalo na že znano nam kolesarsko pot iz Kamnika v Ankaran. Tokrat brez Tomaža Kladnika - M'žija, ki nas je nepričakovano zapustil  v lanskem letu. In prav spominu nanj smo posvetili ta dan, tako pri naporih med kolesarjenjem, predvsem pa, sprva z minuto molka, nato pa še z besedo ali dvema o njem ter seveda v nadaljevanju z druženjem in obujanjem spominov...

Seveda se moramo tudi letos zahvaliti našim neumornim pomagačem: spremljevalcema Janezu in Klemenu za dober servis na poti, kot tudi Dragu in vsem ostalim pomagačem za sprejem na cilju. Posebna zahvala pa velja vsem, ki nam s svojimi vložki pomagate, da izlet speljemo: Avtoprevozništvu Pirc Uroš s.p., in Kladnik Miranu za opravljene prevoze.  Nadalje je vsa leta z nami Borutovo podjetje Pangeršič car d.o.o., ki poskrbi za piknik prostor ter seveda Avtoličarstvo Papež Dušan s.p..

Vsem še 1x iskrena hvala, vsem kolesarjem čestitke za opravljeno pot in nasvidenje na naslednji kolesarski turi! Na povezavah pa še nekaj spominskih fotografij in kratki filmček.

 

Igor

 

Kolesarski izlet ALPE 2019

V torek, 24. 9. 2019, smo se člani ŠD Policist drugo leto zapored podali na kolesarski izlet, ki je skoraj v celoti potekal po trasi maratona Alpe. Zjutraj smo štartali iz Kamnika ter se pred prvim resnim vzponom spopadli z manjšo težavico ("gumidefekt"), nato pa naskočili prvi prelaz - Jezersko (1218 nmv). Sledil je spust po krasni panoramski cesti v Avstrijo, nato pa drugi vzpon, na 1338 m visoko Pavličevo sedlo. Po prečkanju meje smo se ustavili na okrepčilo v odlični domači gostilni, nato pa je sledil daljši spust do Solčave in naprej do Luč. Pri Podvolovljeku se prične najresnejši preizkus, vzpon na 1029 m visok, z izredno strmim klancem, Kranjski Rak, kjer je sledil obvezni postanek za zadnje okrepčillo, nato pa le še spust do Kamnika in zaključek pri okoli 130 prevoženih km in okoli 2.000 m "višincev".

Zaradi velikega števila udeležencev smo se odločili, da jih razvrstimo v tri kategorije, zmagovalci pa so:

Kategorija el. kolesa serijska: Dušan P.

Kategorija el. kolesa predelana: Matjaž R.

Kategorija gorska kolesa: Igor R.

Pot smo zmogli vsi - nekateri hitreje, drugi malo počasneje, vsi pa zdravi in veseli ter zadovoljni, da smo preživeli dan v dobri družbi in lepi naravi, na koncu tudi malo utrujeni pa skenili, da izlet vsekakor ponovimo tudi drugo leto.

ŠD POLICIST

 
Več člankov...